tisdag 31 maj 2016

Håll dig uppdaterad2019-02-07
Eldningsförbud upphävt
Vi informerade tidigare om ett tillfälligt eldningsförbud. Då röken som kom in i lägenheterna troligen endast orsakas av eldning i lägenhet på plan 6 är det nu åter tillåtet att elda i de öppna spisarna.
Detta gäller dock inte plan 6 där fortfarande eldningsförbud gäller tills vi fått klarhet i orsaken till rök och åtgärdat detta.
Skulle ni mot förmodan känna av rök igen så vänligen meddela Pernilla Rosen/ten Brundel på plan 2.

Bästa hälsningar
Styrelsen/
Pernilla Rosén
0708-6868462018-07-04: Nya Stadgar

2018-07-04:
Styrelse 2018/2019:
Hans Collin - ordförande
Pernilla.Rosen
Lykke Berntson 
Jiri Pallas 
Ernst Oliw

För kontakt med styrelsen maila brfmuraren13 @ gmail.com
2018-07-01 nytt bokningssystem i tvättstugan Föreningsstämma 

Föreningsstämma kommer att hållas torsdagen den 19 maj 2016 kl 19.00 i Immanuelskyrkan.


Styrelsen vill också passa på att påminna om att vi behöver 2 nya styrelsemedlemmar inför styrelseåret 2016/2017. 


När du köper en bostadsrätt blir du delägare i bostadsrättsföreningens tillgångar och skulder. Det är ett ägande som ger både rättigheter och skyldigheter. Alla i föreningen skall ta ansvar, inte bara för den egna lägenheten, utan även för fastigheten och dess kringmiljö. 

Detta regleras i bostadsrättsföreningens stadgar.

Intresse mailas till brfmuraren13 @ gmail.com
2016-05-06 Balkonger


Fästeb AB har nu plockat undan sina verktyg och byggnadsställningar. Hoppas att ni är nöjda med era nya balkonger!
De kommer också inom kort att göra en slutbesiktning av balkongerna
.
 
Underhållsavgift
Från januari 2017 kommer som vi tidigare har meddelat, ett påslag på månadsavgiften på 20kr/hushåll för kommande underhåll av balkongerna.
 
Miljöhänsyn
Det är inte tillåtet att mata djur eller fåglar på eller från balkongen. Mat kan hamna nere
på gården och detta i sin tur drar till sig råttor och annan ohyra.
 
Ytterbelysning
Lägenhetsinnehavare har att inhämta styrelsens samtycke i det fall ytterbelysning


önskas sättas upp. Tänk på att en eventuell ytterbelysning inte får skapa olägenhet för annan, därför skall
belysningen vara släkt när balkongen inte användsGrillning
Grillning görs på gården på därför avsedd plats. Det är inte tillåtet att använda träkols-,
gasol- eller elektrisk grill ute på balkongen. Matos sugs in i lägenheten ovanför. Undantag gäller om det ej bor någon ovanför (vindsvåning).


Ljudnivå
Visa hänsyn mot dina grannar. Tänk på att ljudet förstärks mellan gårdsfasaderna.
Vanligt samtalsljud kan, framförallt på kvälls- och nattetid, upplevas som mycket

störande för den som vill sova.Renhållning och snöskottning ansvarar bostadsrättsinnehavaren av.

Obligatorisk ventilationskontroll

OVK kommer att utföras 2016-04-21 kl 17-19.00 av Scandvik AB. De kommer att mäta i alla 41 lägenheterna samt föreningens tre restauranger. 


Balkongbygge 2016-02-11


Fakturor har skickats ut till de hushåll i Brf Muraren 13 som tidigare också har betalat bindande anmälningsavgift för att bygga balkonger. Pengar betalas in till föreningens konto. Fästeb AB som ska bygga balkongerna kommer i sin tur att fakturera föreningen när balkongerna står klara.


Preliminär byggstart blir v11, då kommer raden ovanför restaurang Deville (mot innergården) byggas under ca 3 veckor. Därefter påbörjas raden på gårdshuset som kommer hålla på i ca 2-3 veckor. Total förväntad byggtid i huset (men olika delar av huset) ca 7 veckor.


Fästeb AB kommer sätta upp mer information i huset under vecka 7. För frågor kommer också kontaktuppgifter finnas till Fästeb AB.


Hälsningar balkonggruppen.

Rädda julefriden! 2015-12-10
Det brinner i 17 hem varje dag och under december brinner det som mest i våra bostäder. Det beror många gånger på de levande ljusen och de glömda spisarna. Jul är ljusens stora högtid. Tyvärr drabbas många av bränder under julmånaden. Orsaken är många gånger de levande ljusen men det är också viktigt att tänka på sladdar och kontakter till adventsljusstakar, adventsstjärnor och ljusslingor.

Var kan du göra?
Köp pulversläckare, brandvarnare och brandfilt och ha hemma, nära till hands.

Ska du fira jul på annan ort?
Glöm inte bort att stänga av tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare , tv och andra elektriska apparater. Givetvis måste du också se till att inga tända ljus är kvarglömda. Testa dina brandvarnare när du kommer hem så att batterierna fortfarande fungerar!


Balkongbygge   2015-12-01
10 hushåll har betalat bindande anmälningsavgift för balkongbygge. Då förväntad byggstart av balkongerna kommer bli i februari/mars så kommer föreningen att skicka ut fakturor för balkongerna först i januari, dvs inte innan jul som vi tidigare har sagt. Föreningen kommer sedan hålla på pengarna till dess att balkongerna är byggda.

Det som kommer att faktureras i januari är pris för din balkong samt kostnad för bygglov,byggherre och eventuella kringkostnader som kan uppkomma. Vi kommer dra av denanmälningsavgift ni redan har betalat på fakturan. Vi vill också förbereda er på att föreningen kan komma att efterfakturera varje hushåll om ändringar för just er balkong eller kringkostnader för bygget har tillkommit.

Det kommer att vara 3-4 personer som kommer att komma och bygga balkongerna och som under byggtiden kommer behöva få nycklar till samtliga 10 hushåll. Mer information om nycklar kommer under januari.

Från januari 2017 kommer också som vi tidigare har meddelat, ett påslag på månadsavgiftenpå 20kr/hushåll för kommande underhåll av balkongerna.

Vid frågor eller funderingar hör av er till balkonggruppen@hotmail.com

Håll dig uppdaterad
Styrelsen lägger varje månad upp ny information på föreningens hemsida www.brfmuraren13.se. Glöm inte att kika här med jämna mellanrum.